A coaching trendi, a nyelvi képzés elkerülhetetlen, és a céges szakmai, értékesítési fejlesztésekre is szükség van

GS1 Magyarország
 
A nyelvi képzést cégünk finanszírozza, de rögzítettük, hogy meghatározott hiányzásszámot követően a vállalat felmondhatja a kontraktust, és a képzés összegét visszakérheti a dolgozótól.
 
A globális szabványok terén működő, több mint harmincéves tapasztalattal rendelkező szervezetnél a munkakörök többsége magas színvonalú és aktív nyelvtudást kíván, így a cég az idén többek között erre áldoz. „Azt tapasztaljuk, hogy az iskolarendszerű képzés során elsajátított nyelvi készségek, az idegen nyelven – esetünkben az angol – történő írás/olvasás igen magas szinten, kiemelkedő nyelvtani helyességgel megállja a helyét, de sajnálatos módon az első kommunikáció, akár személyes, akár telefonos, már komoly nehézségekbe ütközik” – mondta Patvaros Boglárka, a GS1 Magyarország vezérigazgató-helyettese. Jelezte: „A nemzetközi környezetben való magabiztos fellépés érdekében koncentrálunk a passzív tudás, a szókincs felszínre hozására, valamint a szakmai nyelv gyakorlására; tehát a kommunikációs képességek fejlesztését tartjuk szem előtt.” Éppen ezért tankönyvük sincs, sőt, kifejezetten kérték az oktató cégtől, hogy a képzés tárgya a szakmai nyelvre, prezentációkra, szakterületeikre, telefonkonferenciáikra összpontosuljon. Alapvetően két kiscsoportos oktatást valósítanak meg, megtartva a féléves szemeszteri szakaszokat. Tudásszinttől függően a középhaladók heti 2 x 90, míg a haladók heti 1 x 120 percben vesznek részt a képzésben. „Természetesen a nyelvtanulásra senkit sem kötelezünk, a kollégák mégis örömmel fogadták a lehetőséget, hiszen saját személyes fejlődésükről helytállásukról van szó” – húzta alá a szakember, jelezve, az oktatás költségét a cég állja, de feltételekkel. „A tanulmányi szerződésben rögzítettük, hogy a képzés részben a magán-, részben pedig a munkaidő rovására történik, a munkaidővel érintett időszakra munkaidő-kedvezményt adunk a képzésben részt vevő kollégáknak, de egy meghatározott hiányzásszámot követően a cég felbonthatja a tanulmányi szerződést, és kérheti a már nyújtott támogatásnak megfelelő összeg megtérítését” – hangsúlyozta Patvaros Boglárka. Ugyanez vonatkozik a rendkívüli felmondásra, vagy ha a munkavállaló a munkaviszonyát az oktatási idő tartama alatt megszűnteti.
Világgazdaság 2009. szeptember 25. péntek 7. oldal
 
Te, mint nyelvtanuló, szívesen vennéd az ilyen szigorításokat a munkahelyi nyelvtanfolyamod esetében? Szólj hozzá!
 

Címkék: oktatás francia orosz felmérés angol nyelv idegen szókincs képzés szakmai hozzájárulás vállalati szakképzési

A bejegyzés trackback címe:

https://online-nyelvtanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr331481257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása